Baltarusiškų patiekalų degustacija

Balandžio 13 d. Tautinių bendrijų namų Svetainėje Baltarusių klubas „Siabryna“ surengė trečiąją baltarusiškų patiekalų degustaciją. Šiam renginiui „Siabrynos“ narė paruošė pateikalus, kuriuos baltarusiai valgydavo pasninko metu. Stalas buvo nukrautas išradinagai pagamintais ir papuoštais tradiciniai baltarusių patiekalais. Ant gražiai papuošto stalo renginio dalyviai išdėliojo savo pagamintus patiekalus – keptą žuvį, įvairias salotas su grybais, morkomis, svogūnais, pupelėmis ie t.t., blynus su įvairiais įdarais, pyragus ir kt.    

Baltarusių klubo pirmininkas Valentinas Stech papasakojo apie baltarusių tautos maisto pasninko metu gaminimo tradicijas. 

Susirinkusieji gardžiausiais patiekalais pripažino Anos Adamkovič (I vieta), Konstantino Larkou (II vieta), Jekaterinos Slavuta (III vieta) patiektus valgius.