„Kauno literatūrinis almanachas 2017“

G. Deržavino rusų literatūros klubas išleido „Kauno literatūrinį almanachą 2017“. Tai jau ketvirtasisi almanachas, skirtas klubo veiklos 10-mečiui paminėti.

Pirmasis almanachas buvo išleistas 2008 m., vėliau – 2010 ir 2013 metais.

G. Deržavino rusų literatūros klubo pirmininkas, almanacho sudarytojas ir redaktorius Galimas Sitdykovas įžanginiame „Kauno literatūrinio almanacho 2017“ pabrėžia, jog šių leidinių tikslas buvo ir išlieka vienintėlis – suteikti galimybes rusų kalba rašantiems autoriams spausdinti savo kūrinius. „Almanacho autoriai – įvairaus amžiaus ir tautybių žmonės, turintys skirtingą gyvenimo patirtį, profesionalai ir mėgėjai, nuoširdžiai mylintys rusų kalbą bei literatūrą, išaugę turtingoje rusų kultūros dirvoje“, - teigia G. Sitdykovas.

Almanacho apimtis 416 psl. Viršelyje panaudota Rimanto Leitano nuotrauka, kurioje užfiksuota Kauno pilis. Leidinyje savo kūrybą pristato 62 autoriai iš Lietuvos, Latvijos, Rusijos. Apie kiekvieną autorių pateikiama trumpi biografiniai duomenys su rašytojo fotonuotrauka.   

Leidinio sudarytojas - Galimas Sitdykovas, redaktorė - Rima Kazėnienė. Knygą puošia dailininko Vladimiro Beresniovo iliustracijos.

„Kauno literatūrinio almanacho 2017“ parengimą spaudai ir leidybą rėmė Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir mecenatai – Aleksandr Rave, Vasilij Popov, Adas Jakubauskas.